Idag bakade jag lite scones, en engelsk brödsort som äts med marmelad. Jag har gjort det förut men det blev mindre kladdigt den här gången. Jag tänkte jag skulle lägga upp mitt recept. Det är jättegott att äta till frukost. Själv har jag svårt att sluta äta dem när jag väl börjat.
Det är väldigt lätt att göra dem och man väljer själv om man vill dega med händerna eller en stabil slev (hälst trä då). Jag degar med händerna efter att jag fått höra från en bagare att; "Ditt bästa verktyg är händerna"(- lokal bagare). Men som sagt det är frivilligt.
Här är då ingredienserna för 8st:
Vetemjöl 5dl
Bakpulver 2tsk
Socker 2tsk
Salt 1/2tsk
Smör 50-75g el 1/2dl rinnande
mjölk 2dl
Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och socker. Finfördela smöret i de torra ingredienserna, blanda ner mjölken och arbeta samman degen*. Dela den i 2 delar och klappa ut varje del till en rund platta på bakplåtspapper som läggs på en plåt. Skär varje rundel i 4 delar och nagga dem med en gaffel ovanpå.
Grädda på 225-250** omkr. 10 min. Strax innan bröden är färdiga säras kakorna åt på plåten för att de ska bli gräddade även på sidorna.
Serveras ljumma, delade mitt itu med smör och en god marmelad.
*Ett tips om du använder händerna: Degen är färdigarbetad när den lätt lossnar från händerna.
** Är det vanligt att inte ha något "grader-tecken" på sitt skrivbord?
Det är väldigt lätt att göra dem och man väljer själv om man vill dega med händerna eller en stabil slev (hälst trä då). Jag degar med händerna efter att jag fått höra från en bagare att; "Ditt bästa verktyg är händerna"(- lokal bagare). Men som sagt det är frivilligt.
Här är då ingredienserna för 8st:
Vetemjöl 5dl
Bakpulver 2tsk
Socker 2tsk
Salt 1/2tsk
Smör 50-75g el 1/2dl rinnande
mjölk 2dl
Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och socker. Finfördela smöret i de torra ingredienserna, blanda ner mjölken och arbeta samman degen*. Dela den i 2 delar och klappa ut varje del till en rund platta på bakplåtspapper som läggs på en plåt. Skär varje rundel i 4 delar och nagga dem med en gaffel ovanpå.
Grädda på 225-250** omkr. 10 min. Strax innan bröden är färdiga säras kakorna åt på plåten för att de ska bli gräddade även på sidorna.
Serveras ljumma, delade mitt itu med smör och en god marmelad.
Det var allt för idag!
Cïao!
*Ett tips om du använder händerna: Degen är färdigarbetad när den lätt lossnar från händerna.
** Är det vanligt att inte ha något "grader-tecken" på sitt skrivbord?